Aller au contenuAller au menuAller à la recherche

Inscrivez vous au "Grant Writing Workshop"

L’art de préparer une demande de subvention

Du 21 septembre 2015 au 22 septembre 2015

"L’art de « préparer une demande de subvention » ne fera pas d’un projet scientifique médiocre un projet qui mérite d’être soutenu financièrement. Toutefois, une demande mal préparée transformera un très bon projet scientifique en un projet qui ne peut être financé.
Même bien énoncée, une mauvaise idée reste mauvaise, mais une bonne idée mal énoncée ne passe pas"

Bordeaux Neurocampus et le LabEx BRAIN  proposent: un Workshop "Grant Writing Skills for Early-Carreer Researchers" les 21 et 22 Septembre 2015 pour les PostDoc  et  jeunes PI ( 3 et 10 ans post thèse) .

 . Inscription ici...clic , nombre maximum de participants: 15 ,  seuls les premiers inscrits....


 Ce workshop sera animé par Julia Staykova-McKinnon, fondatrice et directrice de Scriptorium,
une entreprise de consultance spécialisée dans ce domaine. Business relationships are based on information exchange, but your customers’ and colleagues’ communication habits are not what they used to be. With chronic information fatigue, attention spans are rapidly decreasing. Today’s professionals should design their texts to target the stressed and busy reader. What happens in reality is that we write as our ancestors did before the age of television….

www.scriptoriumconsulting.com









Day One. 13:00-17:00 + 2 coffee breaks
13:00-13:30. Introduction: best practices in grant proposal writing
13:30-14:30. Structure your research narrative to cover all evaluation criteria

BREAK – 10 mins
14:40-15:30. Write strong project aims
15:30-15:50.

COFFEE BREAK – 20 mins
15:50-17:00. Write state of the art with focus on research gaps
17:00-17:30 Talk Daniel Choquet

Day Two. 9:30-13:00 + 14:00-17:00 + 3 coffee breaks & lunch break

9:30-11:00. Peer review project aims & state of the art
11:00-11:20. COFFEE BREAK – 20 mins
11:20-13:00. Talk about impact, significance, & innovation

LUNCH BREAK – 60 mins
14:00-14:50. Persuade with your personal statement

BREAK – 10 mins
15.00-16.00. Language skills: sentences & paragraphs
16:00-16:20. COFFEE BREAK – 20 mins
16:20-17:30. Discussion & lessons learnt